Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από τη βουτιά σε χαμηλό έξι μηνών που κατέγραψαν μία μέρα πριν, καθώς η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ υπενθύμισε στους επενδυτές ότι η ζήτηση παραμένει σταθερή και επισκιάζεται από την προοπτική παγκόσμιας ύφεσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν 13 σεντς, ή 0,1%, στα 92,47 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 27 σεντς, ή 0,3%, στα 86,80 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μειώθηκαν κατά περίπου 3% την Τρίτη, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την έναρξη της στέγασης στις ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες για πιθανή παγκόσμια ύφεση.

Διαβάστε επίσης – Πούτιν: Εκβιάζει και μέσω του πετρελαίου την Ευρώπη

«Η μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα καθησύχασε τους επενδυτές ότι η ζήτηση είναι ανθεκτική, δίνοντας ώθηση στις αγορές», δήλωσε στο Reuters, ο Καζουχίκο Σάιτο, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities.

«Παρόλα αυτά, η αγορά πετρελαίου αναμένεται να παραμείνει υπό πίεση, με αρκετά υψηλή αστάθεια, λόγω των ανησυχιών για μια πιθανή παγκόσμια ύφεση», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης – Πετρέλαιο: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα έσοδα της Σαουδικής Αραβίας το δεύτερο τρίμηνο χάρη στο ράλι των τιμών

Πτώση στα αποθέματα

Τα αποθέματα αργού και καυσίμου στις ΗΠΑ υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 448.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Αυγούστου. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά περίπου 4,5 εκατομμύρια βαρέλια.

Μια εκτεταμένη δημοσκόπηση του Reuters έδειξε την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού πιθανότατα μειώθηκαν κατά περίπου 300.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και τα αποθέματα βενζίνης πιθανότατα μειώθηκαν κατά 1,1. εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν.

Το βλέμμα στο Ιράν

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015. Αναλυτές εκτιμούν ότι, η προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί εάν το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεχτούν μια πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα άρει τις κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου.

Η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Τρίτη ότι μελετούν την απάντηση του Ιράν σε αυτό που η ΕΕ χαρακτήρισε «τελική» πρότασή της για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, αφού η Τεχεράνη κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιδείξει ευελιξία.

Εν τω μεταξύ, η Barclays μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του Brent την Τρίτη κατά 8 δολάρια το βαρέλι για το 2022 και το 2023, καθώς αναμένει μεγάλο πλεόνασμα αργού πετρελαίου βραχυπρόθεσμα λόγω των «ανθεκτικών» ρωσικών προμηθειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές