Μετά από περισσότερο από έναν χρόνο συζητήσεων για το κόστος, τους φόρους, τις φορολογικές εκπτώσεις και τους κανονισμούς, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τελικά το σαρωτικό νομοσχέδιο για τους φόρους, την υγεία και το κλίμα , αν και επί της ουσίας πρόκειται για μια σημαντικά περιορισμένη έκδοση του σχεδίου των 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων Build Back Better, που προωθούσε πέρυσι.

Ο πρόεδρος υπέγραψε τον πρόσφατα μετονομασμένο νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον νόμο, ο αμερικανικός λαός κέρδισε και τα ειδικά συμφέροντα έχασαν».

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Πολιτική νίκη Μπάιντεν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κλιματική αλλαγή

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει επένδυση 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια, 64 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση μιας πολιτικής βάσει του νόμου για την προσιτή φροντίδα για τη μείωση του κόστους ασφάλισης υγείας και έναν ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% που στοχεύει σε εταιρείες που κερδίζουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Διαβάστε επίσης – Κογκρέσο: Με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών συγκρούστηκε με επιτυχία ο Τζο Μπάιντεν

Το πακέτο δαπανών

Το πακέτο δαπανών των 437 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να συγκεντρώσει έσοδα 737 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία, το μεγαλύτερο μερίδιο που προέρχεται από τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων για τους αποδέκτες του Medicare και τις αυξήσεις φόρων στις εταιρείες. Περίπου 124 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να προέλθουν από την αυξημένη επιβολή της IRS, που σημαίνει σκληρότερους και συχνότερους ελέγχους για τους πλούσιους. Και προβλέπεται να μειώσει το έλλειμμα κατά περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Φιλόδοξο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Για να πετύχει μια συμφωνία, ο Μπάιντεν έπρεπε να εγκαταλείψει μερικά από τα αγαπημένα του κομμάτια του αρχικού του νομοσχεδίου Build Back Better , συμπεριλαμβανομένης της καθολικής φροντίδας των παιδιών και των φορολογικών περικοπών για τη μεσαία τάξη.

Το νομοσχέδιο πέρασε οριακά από τη Γερουσία των ΗΠΑ με 51-50 στις 7 Αυγούστου χωρίς ψήφους των Ρεπουμπλικάνων. Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έδωσε τελικά την θετική της ψήφο, εξασφαλίζοντας στους Δημοκρατικούς μια νίκη.

Η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο την Παρασκευή με διαφορά 220-207 .

Σε δηλώσεις του, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι κάθε Ρεπουμπλικανός στο Κογκρέσο ψήφισε κατά του μέτρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ