Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός «μπορεί να αρχίσει να μετριάζεται». Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την μικρή αποκλιμάκωση που κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, διαμορφούμενος στο 8,5% έναντι 8,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

«Βλέπουμε μια ισχυρότερη αγορά εργασίας, όπου οι θέσεις εργασίας ανθούν και οι Αμερικανοί εργάζονται. Και βλέπουμε κάποια σημάδια ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αρχίσει να μετριάζεται», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τετάρτη πριν υπογράψει το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη των βετεράνων, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία αυτά απόδειξη ότι «το οικονομικό του σχέδιο λειτουργεί».

Κίνδυνοι

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε ακόμη να αντιμετωπίσει οικονομικές αντιξοότητες τους επόμενους μήνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της διαταραχής της αλυσίδας εφοδιασμού που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό που λαμβάνονται στην Ασία.

«Η προσπάθειά μας να μειώσουμε τον πληθωρισμό απέχει πολύ από το να τελειώσει, αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Φθορά

Πάντως οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών, που «ροκανίζουν» το οικογενειακό εισόδημα εκατομμυρίων νοικοκυριών στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ήδη σημαντική φθορά στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν – που μάλιστα θα μπορούσε να τους κοστίσει τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του Φθινοπώρου.

Στα τέλη Ιουλίου το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου έπεσε σε νέο χαμηλό, καθώς – σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup – διαμορφώθηκε στο 38%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή