Ήπια ανοδικά έκλεισε τελικά σήμερα η Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να δίνει το σύνθημα της κατεύθυνσης σήμερα, μετά την αδύναμη εκκίνηση, καθώς έλαβε σημαντική στήριξη από τα αποτελέσματα αρκετών εταιρειών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,06% στις 34.000 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 4.284 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 12.965 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Cisco σημείωσε κέρδη 6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2020. Μάλιστα η μετοχή έφτασε σε υψηλά τριμήνου, καθώς ανακοίνωσε πολύ καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

Εντυπωσιακή ήταν και η άνοδος της Wolfspeed, καθώς έκλεισε στο +28%, καθώς σημείωσε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημιά ανά μετοχή και έδωσε καλύτερη καθοδήγηση από ό,τι αναμενόταν για το τρέχον τρίμηνο. Η Wolfspeed ανέφερε ζημία 2 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 229 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ζημία 10 σεντ ανά μετοχή σε έσοδα 208 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Σε χαμηλό δύο ετών οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ

Αδύναμος ο Dow Jones

O Dow Jones έσπασε το ανοδικό του σερί στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν και δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα παραμείνει πιστή στην επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της, ώστε να ελέγξει τον πληθωρισμό. Σήμερα αναζήτησε κινήσεις που θα της επιτρέψουν να κρατήσει πιο αμυντική στάση ενόψει της προοπτικής αυτής, αλλά και να μην ανακόψει την μεγάλη ανάκαμψη από τα χαμηλά του Ιουλίου.

«Είμαστε στη φάση που η Fed δεν πρόκειται να αλλάξει ρυθμό πολιτικής», δήλωσε ο Scott Wren, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς για το Wells Fargo Investment Institute. «Τα πρακτικά δεν μας έκαναν να αλλάξουμε γνώμη καθόλου. Πιστεύουμε ότι μια αύξηση 75 μονάδων βάσης είναι πιθανή τον Σεπτέμβριο και θα δούμε περισσότερες αυξήσεις στο τέλος του έτους… πιστεύουμε ότι η αγορά είναι λίγο υψηλή εδώ», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Απροσδόκητη πτώση στα αιτήματα για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες ανόδου, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παραμένει υγιής. Οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street