Μοιρασμένα πρόσημα, αλλά θετικός ο γενικός δείκτης στο κλείσιμο σήμερα του ελληνικού χρηματιστηρίου, με την αγορά να αντέχει για ακόμη μία ημέρα τις πιέσεις της πτώσης αρκετών τίτλων του.

Τελικά, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 897,63 μονάδες, ήτοι σε υψηλά 2,5 μηνών, με τον τζίρο στα 50 εκατ. ευρώ, καταφέρνοντας όχι μόνο να επιβεβαιώσει την παρουσία του πάνω από τις 890 μονάδες, αλλά και να «βλέπει» και τις 900 μονάδες.

Αν και οι περισσότεροι τίτλοι του άρχισαν τις συναλλαγές σήμερα σε αρνητικό έδαφος, σταδιακά πέρασαν οι περισσότεροι σε θετικό, προσφέροντας στηρίξεις για ακόμη μία ημέρα στην αγορά. Ήταν κάτι που παρατηρήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα έως ότου υπάρξει κάποιος καταλύτης που να διαμορφώσει μια πιο σαφή τάση.

Και αυτό συνέβη σε μέρες που η αγορά παρακολουθεί το διεθνές κλίμα και τις διεργασίες στη Φρανκφούρτη και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τους αναλυτές να ποντάρουν σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25-50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για την ΕΚΤ, καθώς οι αυξήσεις στα επιτόκια έρχονται ακριβώς τη στιγμή που μια ύφεση, που προκαλείται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου φαντάζει ως μεγάλη πιθανότητα για την ευρωζώνη.

Σταθερότητα

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή στην τεχνική εικόνα της αγοράς. Όπως σημειώνει η Trader24, το προ ημερών αγοραστικό σήμα από τις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ, με την αγορά να μην χάνει προς ώρας το τέμπο της, ακόμα και στη χθεσινή συνεδρίαση όπου θεωρητικά θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει λίγα προβληματάκια, δεδομένου ότι οι ευρωαγορές είδαν ευρύτατες απώλειες (λ.χ. DAX40 -2.04%) και η Wall Street πισωπάτησε.

Για άλλη μια φορά, παρατηρούμε και φυλάσσουμε την ωριμότητα που επέδειξαν οι επενδυτές στο ταμπλό, ιδιαίτερα στα δις δοκιμασμένα ενδοσυνεδριακά χαμηλά στην περιοχή των 888-890 μονάδων, όπου βγήκαν συντονισμένες υποστηρικτικές αγορές αποσοβώντας τον κίνδυνο περαιτέρω απομείωσης. Για τη συνέχεια, το επίπεδο των 885 οριοθετεί τη βραχυπρόθεσμη κίνηση, με επόμενη στήριξη τις 872.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΟΠΑΠ και Quest έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, ενώ ανοδικά έκλεισαν οι Πειραιώς, Coca Cola, Titan, Motor Oil, Eurobank, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, η ΔΕΗ και ο Ελλάκτωρ έκλεισαν με απώλειες 2,76% και 2,06% αντίστοιχα, με τις Μυτιληναίο, Σαράντη, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ να κλείνουν αρνητικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους