Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ανακάμπτοντας από το αδύναμο ξεκίνημα και καταφέρνοντας να κρατήσουν τα επίπεδα εν μέσω της συνεχιζόμενης επιφυλακτικότητας σχετικά με τις πληθωριστικές προοπτικές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,3%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,35% στις 7.541 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,52% στις 13.697 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,45% στις 6.557 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ελβετικής εταιρείας βιοεπιστημών Siegfried κέρδισαν περισσότερο από 12%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Adyen σημείωσαν πτώση 11% αφού η ολλανδική εταιρεία πληρωμών έχασε τις προβλέψεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Υποστηρικτικά σήμερα λειτούργησαν οι αναφορές ότι η Γερμανία βρίσκεται μπροστά στους στόχους της για την αποθήκευση φυσικού αερίου. Τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον βιομηχανικό όμιλο Gas Infrastructure Europe δείχνουν ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας είναι λίγο πάνω από το 77% γεμάτες.

Από την άλλη, αρνητικά λειτούργησαν οι νέες δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ Σνάμπελ, ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης δεν βελτιώθηκαν μετά την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο. Η Σνάμπελ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ μιας -ενδεχομένως- πιο επιθετικής κίνησης κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ακόμη και αν ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ ήταν 8,9% τον Ιούλιο του 2022, από 8,6% τον Ιούνιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,2%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 9,8% τον Ιούλιο του 2022, από 9,6% τον Ιούνιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές