Μικτά πρόσημα και περιορισμένες διακυμάνσεις είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να παραμείνει σε επαφή με τις 900 μονάδες, αλλά και να μαζέψει δυνάμεις ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,08% στις 898,35 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,4 είναι μέσω πακέτων σε ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Αν και οι διορθωτικές κινήσεις δεν λείπουν, το ΧΑ έχει καταφέρει αυτή την εβδομάδα να κάνει μια σημαντική κίνηση προς τα επίπεδα των 900 μονάδων. Μάλιστα, οι περισσότεροι τίτλοι του, αν και με μικρό τζίρο, έχουν κάνει τη διορθωτική τους κίνηση, αφομοιώνοντας τα επίπεδα σε μια δύσκολη χρονική στιγμή, κατά την οποία πολλά χαρτοφυλάκια απουσιάζουν λόγω διακοπών.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ήπια πτωτικά

Η αναρρίχηση του γενικού δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Ιουνίου εξέπληξε μάλιστα αρκετούς εγχώριους αναλυτές, που προσπαθούν να διαγνώσουν τα πραγματικά ερείσματά της. Βέβαια, η συνολική αποτίμηση δεν αναμένεται να έρθει πριν αλλάξει ο μήνας, καθώς από τότε θα υπάρχουν και εξελίξεις που θα δώσουν καλύτερο τόνο στην αγορά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Jumbo σημειώνουν κέρδη, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Σαράντης, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Εθνική, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Titan, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες