Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παρακολουθούν την παγκόσμια αβεβαιότητα καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις μεγάλες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν να αξιολογούν τις εκθέσεις εταιρικών κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,27% στις 7.521 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,40% στις 13.642 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,19% στις 6.545 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας υπηρεσιών τροφίμων Sodexo υποχωρούν κατά 2%. Η Jefferies μείωσε τη σύσταση της μετοχής σε «hold» από «buy», μειώνοντας επίσης την τιμή στόχο στα 88 ευρώ από 91 ευρώ.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει επιφυλακτικό, όπως και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με τις αγορές να προσπαθούν να αξιολογήσουν πως θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα νέα δεδομένα από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας. Ο επιθετικός τόνος της Federal Reserve σχετικά με την πολιτική σύσφιξης επηρεάζει σημαντικά την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, γεγονός που επηρεάζει με τη σειρά του και τις εξαγωγικές επιδόσεις της γηραιάς ηπείρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές