Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο, την ώρα που το νέο κύμα καύσωνα στην Κίνα έχει εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με οριακές μεταβολές, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 0,33%. Ο Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,45%, λαμβάνοντας ώθηση από την Tescent, η οποία κέρδισε 2%, και την Meituan, η οποία ενισχύθηκε κατά 1%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε με οριακές μεταβολές, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,21%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,26%.

Ο πληθωρισμός του Ιουλίου στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 2,6% από 2,4% τον Ιούνιο. Αυτό ήταν πάνω από τις προσδοκίες του 2,2% και υψηλότερος από τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας για 2,0%.

Παρόλα αυτά, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, Nissan και Suzuki έκλεισαν με κέρδη 1,57% και 1,24% αντίστοιχα, ενώ η Nikon σημείωσε άνοδο πάνω από 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders