Στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας αναφέρεται σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera.

«Ελλάδα, τελείωσε η κρίση του δημόσιου χρέους έπειτα από 12 χρόνια αιματηρών θυσιών και λιτότητας», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνο και προσθέτει: «από σήμερα η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει και πάλι αυτόνομα τις αποφάσεις που αφορούν την οικονομική πολιτική της χώρας, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και δεν θα πρέπει, πλέον, να ζητά την έγκριση των Βρυξελλών».

«Kλείνει ένα κεφάλαιο»

Η Corriere della Sera, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «κλείνει ένα κεφάλαιο κατά το οποίο ο πληθυσμός, από την μία, αναγκάσθηκε να δεχθεί περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιες υπηρεσίες, με αντάλλαγμα βοήθειες για να επιβιώσει, ενώ από την άλλη ολόκληρη η Ευρώπη κινδύνευσε να ζήσει την αποτυχία, το ναυάγιο του ενιαίου νομίσματός της».

Η ιταλική εφημερίδα κάνει αναφορά στο σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφορά γίνεται στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όσα πέρασε η χώρα, ευτυχώς, ανήκουν στο παρελθόν» και στην αναφορά του στα «τέσσερα χρόνια δημαγωγίας». Μια φράση, όπως υπογραμμίζει η Corriere, η οποία «σχετίζεται με την κυβέρνηση του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα και υπονοεί οτι καθυστέρησε την ίαση της χώρας».

Στο άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, τέλος, προβάλλεται και η δήλωση του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο «η ισχυρή, ενιαία απάντηση στην πανδημία έδειξε ότι η Ευρώπη έμαθε το μάθημα της κρίσης χρέους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους