Για απόπειρα οικοδόμησης ενός «παραπλανητικού προεκλογικού αφηγήματος» κατηγορεί τον πρωθυπουργό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές σε διάστημα δύο μηνών την -προαποφασισμένη από τους δανειστές το 2019- έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Οι διθυραμβικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για «ιστορική μέρα» και ότι δήθεν «ξεπροβάλει, ένας νέος ορίζοντας ανάπτυξης και ευημερίας για όλους» έχουν αποκλειστικό στόχο να στήσουν ένα παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα. Αντιθέτως, η καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικές.

  • Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 11,3% και να είναι στους επτά υψηλότερους στην Ευρωζώνη.
  • Με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ.
  • Με τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους να μην διοχετεύονται σε πολιτικές, που ανακουφίζουν αποτελεσματικά τους πιο ευάλωτους.
  • Με τη διαρκή αναβολή της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που ενισχύει τους μεγάλους εισαγωγείς φυσικού αερίου.
  • Με την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει πρόσκαιρα τους φόρους σε καύσιμα, ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Με το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να είναι το έβδομο χαμηλότερο στην ΕΕ.
  • Με τη χώρα να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο χρέους/ΑΕΠ στην Ευρώπη.
  • Με την παραγωγική βάση να εξακολουθεί να είναι σαθρή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων στο 1ο εξάμηνο 2022, η οποία είναι η υψηλότερη από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

«Σήμερα οι πολίτες εμπιστεύονται και πάλι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»

Οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα και την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ εν μέσω μιας ανέτοιμης Ευρώπης να γλιτώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της διακυβέρνησης Καραμανλή. Καταστροφικά πεπραγμένα τα οποία συγκάλυψαν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν οι αυταπάτες των Ζαππείων και της «κατάργησης των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο», που οδήγησαν στο τρίτο αχρείαστο μνημονίο Τσίπρα-Καμμένου.

Σήμερα οι πολίτες εμπιστεύονται και πάλι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας