«Να σταματήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα μαγειρέματα με τη διάθεση χώρου στο δίκτυο ρεύματος της υψηλής τάσης», καταγγέλλει ο γραμματέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας με αφορμή την ετοιμαζόμενη υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των κριτηρίων προτεραιότητας στους όρους σύνδεσης έργων ΑΠΕ στην υψηλή τάση τονίζει με ανακοίνωση του: «Διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα του Τύπου πως το Υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζει εν κρυπτώ τη διανομή του ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα υψηλής τάσης», καυτηριάζει ο γραμματέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ και συνεχίζει:

« Δυστυχώς τα ηλεκτρικά δίκτυα στη χώρα μας είναι σε μεγάλο βαθμό κορεσμένα κι έτσι η δυνατότητα σύνδεσης σε αυτά είναι ένα δημόσιο αγαθό σε κατάσταση σπανιότητας. Το δημόσιο αυτό αγαθό δεν επιτρέπεται το Υπουργείο να προσπαθεί να το διανείμει σαν να επρόκειτο για ιδιωτική του περιουσία, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Διαβάστε επίσης: Υπεράκτια αιολικά πάρκα: Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις που τέθηκαν σε διαβούλευση

Ισότιμη και διαφανής πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού

Ο κ. Δούκας κάνει γνωστή και τη θέση του κόμματος του: «Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από θέση αρχής υποστηρίζουμε και απαιτούμε η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού να γίνεται ισότιμα και με διαφάνεια για όλους όσους θέλουν να κατασκευάσουν έργα ΑΠΕ. Μόνο έτσι μπορεί να κατοχυρωθεί η ενεργειακή δημοκρατία και να μην επαναληφθεί και με τις ανανεώσιμες πηγές το συγκεντρωτικό μοντέλο που χαρακτηρίζει τις ορυκτές πηγές ενέργειας».

Και καταλήγει ο γραμματέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: «Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Ενέργειας να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι σχέδια Υπουργικής Απόφασης έχει καταστρώσει έως τώρα. Και να ορίσει μια διαφανή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους διαδικασία για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το πώς δίνεται προτεραιότητα στη σύνδεση στο δίκτυο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green