Δώδεκα αεροσκάφη και πέντε πλοία της Κίνας εντοπίστηκαν να επιχειρούν γύρω από την Ταϊβάν την Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της νήσου, σημειώνοντας ότι πέντε αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Πορθμού της Ταϊβάν, καθώς το Πεκίνο συνέχισε τις στρατιωτικές δραστηριότητες κοντά στο νησί.

Η Κίνα διεξάγει ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν, την οποία θεωρεί κινεζικό έδαφος παρά τις έντονες αντιρρήσεις της κυβέρνησης της Ταϊπέι, από τις αρχές του μήνα, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

Το φθινόπωρο ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Πεκίνου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ταϊβάν ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ξεκινούν εμπορικές διαπραγματεύσεις στις αρχές του φθινοπώρου, διερευνώντας τους τρόπους προκειμένου να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις.

Οι διαπραγματεύσεις θα καλύπτουν διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, του ψηφιακού εμπορίου, των καλών κανονιστικών πρακτικών και της άρσης των εμπορικών φραγμών.

Οι διαπραγματεύσεις «θα εμβαθύνουν τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις, θα προωθήσουν τις αμοιβαίες εμπορικές προτεραιότητες που βασίζονται σε κοινές αξίες και θα προωθήσουν την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε η Αναπληρώτρια Εμπορική Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Σάρα Μπιάνκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση