Σε πλειστηριασμό βγαίνει αύριο Τρίτη ένα πολυτελές γιοτ που ανήκε στο παρελθόν στον υπό κυρώσεις επιχειρηματία Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, καθώς ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δεν αποπλήρωσε δάνειο που είχε στην JPMorgan Chase.

Όπως είπε τηλεφωνικά στο Bloomberg ο Nigel Hollyer, μεσίτης του οίκου δημοπρασιών Howe Robinson Partners, πρόκειται για το πρώτο σούπερ γιοτ που θα δημοπρατηθεί από τότε που άρχισαν να δεσμεύονται πολυτελή σκάφη σε λιμάνια σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης – Η «μεγάλη φυγή» των ρωσικών σούπερ γιοτ

Η κατάσχεση στο Γιβραλτάρ

Το Axioma κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ τον περασμένο Μάρτιο. Η αξία του αποτιμάται στα 63 εκατομμύρια λίρες, αν και αναμένεται να πουληθεί κάτω από αυτή την τιμή, ανέφερε το BBC.
Τον περασμένο μήνα η JPMorgan κέρδισε δικαστικώς στο Γιβραλτάρ το δικαίωμα να πουλήσει το σκάφος, καθώς ο Πουμπιάνσκι δεν μπόρεσε να αποπληρώσει δάνειο 20,5 εκατομμυρίων ευρώ (20,6 εκατομμυρίων δολαρίων) που ήταν συνδεδεμένο με το yacht.

Διαβάστε επίσης – Στη Χαβάη κατέπλευσε το σούπερ γιοτ «Amadea» που κατέσχεσαν οι ΗΠΑ

Αυτό ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα, ωστόσο εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το πλοίο με 5 καταστρώματα, το οποίο διαθέτει πισίνα υπερχείλισης συν έναν κινηματογράφο 3D, έχει προσελκύσει ένα «απίστευτο ενδιαφέρον», είπε ο Hollyer, ο οποίος δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αξία του σκάφους, επικαλούμενος συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Ο Πουμπιάνσκι έχτισε την περιουσία του στη χαλυβουργία. Πριν του επιβληθούν κυρώσεις τον Μάρτιο, έλεγχε την TMK PJSC, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλυβδοσωλήνων της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή