Τη σκυτάλη του αρνητικού κλίματος της Wall Street πήραν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το ρυθμό νομισματικής σύσφιξης της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζες του κόσμου, της Fed, και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτός στις διεθνείς ροές κεφαλαίων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,27%. Ο Shanghai Composite έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις και ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,23%.

Ο ιαπωνικός Topix έκλεισε κατά 1,08% χαμηλότερα, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,25%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,77%. Ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,49%.

Η επίδραση του πετρελαίου

Αρνητικά επίσης επέδρασε και η νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η Σαουδική Αραβία είπε ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate να διαπραγματεύονται κατά 0,85% υψηλότερα.

«Υπήρξε ένα μεγάλο χτύπημα στην διάθεση για ρίσκο σε μια συνεδρίαση χωρίς σημαντικά δεδομένα. Αντίθετα, οι αγορές ανησυχούν ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Fed των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ», ανέφερε η National Australia Bank.

Σε επίπεδο μάκρο, ο Δείκτης Manufacturing Purchasing Managers (PMI) της Αυστραλίας σηματοδότησε την πρώτη συρρίκνωση της παραγωγής του ιδιωτικού τομέα από τον Ιανουάριο, ενώ η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός του Ιουλίου αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό σε περισσότερα από 14 χρόνια. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 7% σε ετήσια βάση, το υψηλότερο σε περισσότερα από 14 χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές