Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, στον απόηχο των νέων επί τα χείρω αναθεωρήσεων των εκτιμήσεων για την οικονομία της Κίνας από την Goldman Sachs και τη Nomura, αλλά και της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,26%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έχασε περίπου 1% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 0,83%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 0,29%.

Πτωτικά έκλεισαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,26% και το Shenzhen Component έχασε κατά 0,41%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες σχεδόν 1%

Η Goldman Sachs και η Nomura υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της Κίνας, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης, των αβεβαιοτήτων που προέρχονται από την πολιτική μηδενικού Covid και της ενεργειακής κρίσης. Η Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψή της για το 2022 στο 3,0% από 3,3%, ενώ η Nomura μείωσε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος στο 2,8% από 3,3%.

Όπως και στη Wall Street, οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα από τα πρακτικά της Fed. Και αυτό διότι δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία για το guidance των μελλοντικών αυξήσεων που να ρίχνει… φως στο μυστήριο των προθέσεων της Fed, δεδομένου πως το συμβούλιο τονίζει πως θα συνεχίσει να εξετάζει την ροή των στοιχείων προκειμένου να λαμβάνει, κάθε φορά, την απόφαση του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης