Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, σε μια συνεδρίαση όμως που επικράτησε η νευρικότητα, αλλά και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου, μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση, ενώ η αγορά αναμένει το μήνυμα του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,47% στις 32.908 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,22% στις 4.128 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε αμετάβλητος στις 12.381 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: Με το βλέμμα στραμμένο στο Τζάκσον Χολ η αγορά πετρελαίου

Το μεγάλο ερώτημα

Το μεγάλο ερώτημα στην αγορά είναι εάν το καλοκαιρινό ράλι τελείωσε εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, ενώ και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου συνέχισε να ανεβαίνει πάνω από το 3%, για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα. Οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι η απόδοση θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed, την Παρασκευή στο συνέδριο του Ουαϊόμινγκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές τεχνολογίας και ανάπτυξης αναμένεται να πληγούν καθώς οι αποδόσεις αυξάνονται, δεδομένου του ότι τιμολογούνται ακριβότερα τα μελλοντικά κέρδη. Τα μελλοντικά κέρδη αποτιμώνται λιγότερο σε περιβάλλον υψηλότερου επιτοκίου.

«Αυτή η bear market έχει μια τελευταία πράξη», έγραψε η Lisa Shalett της Morgan Stanley Wealth Management. Σύμφωνα με την ίδια, η Wall Street έχει υποτιμήσει τον πληθωρισμό, τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και τις προσδοκίες για τα κέρδη που θα πρέπει να μειωθούν κάποια στιγμή.

Διαβάστε ακόμα: Στο κόκκινο και σήμερα οι ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή του Twitter σημείωσε απώλειες 6%, καθώς ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία έχει «ακραίες, τρομερές ελλείψεις» που σχετίζονται με το απόρρητο, την ασφάλεια και την εποπτεία περιεχομένου. Ο Peiter “Mudge” Zatko και η δικηγορική εταιρεία Whistleblower Aid έχουν υποβάλει καταγγελίες σε πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης, η Zoom έχασε 15%, καθώς η εταιρεία μείωσε τις εκτιμήσεις της για το υπόλοιπο του έτους, ενώ στον αντίποδα, οι Nvidia, Broadcom και Intel κέρδισαν 1,4%, 1,1% and 1%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street