Υπό μερικό… έλεγχο κράτησε και σήμερα τις πιέσεις του το ελληνικό χρηματιστήριο, αν και δεν κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο, καθώς η πτώση της πλειονότητας των τίτλων εξουδετέρωσε τις όποιες στηρίξεις εκδηλώθηκαν.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,55% στις  891,46 μονάδες, με τον τζίρο όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα των 52 εκατ. ευρώ.

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει για δεύτερη συνεδρίαση τα επίπεδα των 890 μονάδων και να δώσει το μήνυμα ότι αντέχει μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Ωστόσο, η επενδυτική εμπιστοσύνη έχει ροκανιστεί, εξαιτίας του αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος, αν και δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στη βραχυπρόθεσμη τάση, που παραμένει ανοδική από τις 780 μονάδες. Για τη συνέχεια, η περιοχή των 917-920 μονάδων αποτελεί σοβαρή αντίσταση, με πρώτη στήριξη τις 878 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Eurobank Equities: Γιατί οι επενδυτές θα πρέπει να μειώσουν τις θέσεις τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών 

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες, καθώς θα πρέπει η αγορά να διαχειριστεί σημαντικές προκλήσεις, όπως εάν μπορέσει να κρατήσει σε πρώτο πλάνο τις στηρίξεις της, κόντρα σε αυτό το αρνητικό διεθνές κλίμα. Πόσο δηλαδή μπορεί να το κρατήσει και αν έχει τις δυνάμεις να υπερασπιστεί τα επίπεδα, ώστε να μη χάσει επαφή με το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Την ίδια ώρα, το ΧΑ θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να δείξει αντοχές στις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώνουν ενόψει και της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών την προσεχή Παρασκευή στη Βουλή, πυροδοτήσουν ένα κύμα risk off που θα αναιρέσει όλη την ανοδική κίνηση από τις αρχές του Ιουλίου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Εθνική, Titan, Σαράντης, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Eurobank, Alpha Bank, Quest, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ. Από την άλλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια έκλεισαν στο +2,73%, με την Jumbo, τον Ελλάκτωρ, τη Motor Oil, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ και τη Λάμδα να κλείνουην θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών