Με μικρές απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπάθησε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα λίγο νωρίτερα δεν καταφέρνει να απορροφήσει πλήρως τις πιέσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 894,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι καθηλωμένος κάτω από τα 21 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να κρατήσει «εσωτερικά» τη διόρθωσή της, χωρίς να δοκιμάζει τα επίπεδα των 890 μονάδων, αλλά και να δώσει το μήνυμα ότι αντέχει μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Άλλωστε, το επενδυτικό κλίμα στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς να είναι αρκετά βαρύ, με τις αντοχές του ΧΑ να αναλώνονται προς ώρας στη διατήρηση των επιπέδων και στην άρνηση να αναληφθεί ρίσκο που ίσως πυροδοτήσει πιο έντονες πτωτικές τάσεις.

Διαβάστε επίσης: “Έκρηξη” στον τζίρο εστίασης και καταλυμάτων

Πάντως, όπως σχολιάζει η Trader24, η αποτυχία προσπέλασης των 900 μονάδων την Παρασκευή (ΥΗ 902,37) ξύπνησε τις μνήμες της ίδιας κατάληξης στις δύο καλύτερες συνεδριάσεις του Ιουνίου, ώστε ο ψυχολογικός παράγοντας να επιβαρύνει και πάλι τους επενδυτές. Παρόλα αυτά, δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή στη βραχυπρόθεσμη τάση, που παραμένει ανοδική από τις 780 (!) μονάδες. Για τη συνέχεια, η περιοχή των 917-920 μονάδων αποτελεί σοβαρή αντίσταση, με πρώτη στήριξη τις 878 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Titan, Quest και ΕΛΧΑ σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Εθνική, Σαράντης, Eurobank, Aegean, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και Λάμδα. Στον αντίποδα, τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και ΟΤΕ ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών