Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα καθώς η νέα άνοδος των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη ενισχύει τους φόβους για ύφεση και οδηγεί το ευρώ στα χαμηλά 20 ετών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,43% στις 7.501 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,19% στις 13.205 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,13% στις 6.370 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Εκτροχιάστηκαν οι τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος

Ενεργειακοί φόβοι

Οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε επιπλέον 13%, καθώς η ζημιά σε ένα βασικό σύστημα αγωγών που διοχετεύει πετρέλαιο από το Καζακστάν μέσω της Ρωσίας και προς την Ευρώπη διέκοψε τον εφοδιασμό. Η ζημιά έρχεται αφότου η Ρωσία δήλωσε ότι θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη για τρεις ημέρες στο τέλος του μήνα λόγω μιας απρογραμμάτιστης συντήρηση στον κύριο αγωγό Nord Stream 1.

Την ίδια ώρα, το ευρώ διολισθαίνει ξανά κάτω από την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, σε χαμηλό δύο δεκαετιών, ενώ διαπραγματεύεται περίπου στα 0,9915 δολάρια.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της ναυτιλιακής Maersk υποχωρεί κατά 2,7% μετά τη μείωση τιμής-στόχου από τη Citi.

Η εστίαση των επενδυτών αυτή την εβδομάδα θα είναι στο οικονομικό συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, με τον Πρόεδρο Jerome Powell να αναμένεται να παρουσιάσει την προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών