Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, με τις αγορές της Κίνας όμως να βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, εξαιτίας των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην Κίνα, ο Shenzhen Component σημείωσε απώλειες 2,3%, ενώ ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 1,38% χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,23%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να χάνει 2,36%. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng σημείωσε βουτιά περισσότερο από 12% αφού ανέφερε μεγαλύτερες ζημίες από το αναμενόμενο.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, αν και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε θετικά εδάφη, τελικά υποχώρησε κατά 0,39% και ο Topix έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις.

Οι μετοχές

Οι τιμές των μετοχών των ιαπωνικών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανέβηκαν μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επανεκκινήσει περισσότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida επιβεβαίωσε τις αναφορές, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του συζήτησε επίσης την ανάπτυξη αντιδραστήρων επόμενης γενιάς.

Η Tokyo Electric Power (TEPCO) σημείωσε άνοδο σχεδόν 10%, ενώ η Kansai Electric Power, η Tohoku Electric Power και η Hokkaido Electric Power (HEPCO) κέρδισαν επίσης μεταξύ 2% και 3%.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,58% ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε 0,39% και ο Kosdaq κέρδισε 0,61%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές