Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, εν αναμονή του συμποσίου της Federal Reserve στο Jackson Hole των Ηνωμένων Πολιτείες, ενώ η συνεδρίαση του Χονγκ Κονγκ διεκόπη για λίγη ώρα λόγω προειδοποίησης τυφώνα.

Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 2,46%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,68% ενώ ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,169%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε τη συνεδρίαση κατά 0,58% υψηλότερα στις 28.479,01 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,48% στις 1.976,6 μονάδες. Ο S&P/ASX της Αυστραλίας ενισχύθηκε επίσης κατά 0,71% στις 7.048,1 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε 1,22% και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,79%, καθώς η Τράπεζα της Κορέας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς κατά 25 μονάδες βάσης.

Η προειδοποίηση Fitch

Πάντως, η αγορά προσπάθησε να διαχειριστεί τη νέα προειδοποίηση του οίκου Fitch, ότι η αδύναμη αγορά γης της Κίνας δεν έχει ακόμη  ανακάμψει με βιώσιμο ρυθμό.

Πάντως, η Κίνα σχεδιάζει να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα ως μέρος του πακέτου πολιτικής της για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της, ανέφερε το πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο μια συνάντηση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Από την άλλη, υποστηρικτικά λειτούργησε η διαβεβαίωση του μέλους της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toyoaki Nakamura, ότι θα διατηρηθεί χαλαρή η νομισματική πολιτική. Όπως ανέφερε, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής όταν το παραγωγικό κενό παραμένει αρνητικό θα επιβαρύνει πολύ τις οικονομικές δραστηριότητες των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές