Μήνυση κατά της εταιρείας του Ίλον Μασκ υπέβαλε ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 από την Καλιφόρνια που δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το όχημά του, αποσκοπώντας μάλιστα στο να καταθέσουν συλλογική αγωγή όλοι οι ιδιοκτήτες Tesla που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Οχήματα του εν λόγω μοντέλου φέρονται να σταματούν ξαφνικά μπροστά σε ανύπαρκτα εμπόδια, με τον μηνυτή από την Καλιφόρνια να κάνει λόγο για έναν «τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη».

«Εφιάλτης»

Σύμφωνα με την αγωγή του Jose Alvarez Toledo από το Σαν Φρανσίσκο, που παρουσιάζει το Reuters, η Tesla έσπευσε να διαθέσει στην αγορά τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι ασφαλής, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος βοηθού οδηγού που η εταιρεία ονομάζει Autopilot ή Full Self-Driving, και του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης.

«Όταν εμφανίζεται το ελάττωμα της ξαφνικής ακούσιας πέδησης, μετατρέπουν αυτό που υποτίθεται ότι είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας σε έναν τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη», αναφέρει η αγωγή του Toledo, η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας περιφέρειας της Καλιφόρνιας.

Στόχος του ενάγοντος είναι να αποκτήσουν το καθεστώς συλλογικής αγωγής όλοι οι ιδιοκτήτες ή οι μισθωτές ενός Tesla στις ΗΠΑ που παρουσιάζει το ελάττωμα του ξαφνικού ακούσιου φρεναρίσματος.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Έρευνα

Τον Φεβρουάριο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα σε 416.000 οχήματα Tesla λόγω αναφορών για απροσδόκητη ενεργοποίηση των φρένων που συνδέεται με το Autopilot.

Στη μηνυτήρια αναφορά η Tesla κατηγορείται για δόλια απόκρυψη των κινδύνων για την ασφάλεια που σχετίζονται με το Autopilot, παραβίαση των εγγυήσεών της, αθέμιτο κέρδος από το Autopilot και παραβίαση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας.

Διεκδικείται αποζημίωση που αφορά στα έξοδα επισκευής των οχημάτων και τη μείωση της αξίας τους, καθώς και επιστροφή του πρόσθετου κόστους που αποδίδεται στην τεχνολογία του Autopilot.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία