Η Tesla έχει κατασκευάσει πλέον πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Αυτό έγραψε την Κυριακή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο CEO της εταιρείας, Ίλον Μασκ, ο οποίος επισήμανε ότι το 1/3 περίπου της παραγωγής προέρχεται από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη της Κίνας, όπου και έχουν κατασκευαστεί ένα εκατομμύρια οχήματα.

«Συγχαρητήρια στην Giga Shanghai για την κατασκευή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου! Το σύνολο των Teslas που κατασκευάστηκαν ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

«Νάνος» μπροστά στους «γίγαντες» της αυτοκινητοβιομηχανίας

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, η ανακοίνωση του Μασκ έρχεται μετά από μήνες αλλεπάλληλων lockdowns και ελλείψεων ανταλλακτικών στην Κίνα, που απείλησαν την παραγωγή οχημάτων της Tesla. Υπενθυμίζει δε τη σημασία του εργοστασίου στη Σαγκάη, που εγκαινιάστηκε το 2018.

Πάντως, αν και ο αριθμός που ανακοίνωσε ο Μασκ σηματοδοτεί μια μεγάλη αύξηση στις παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την εταιρεία του, η Tesla δεν παύει να αποτελεί έναν «νάνο» μπροστά στους μεγάλους «παίκτες» της αυτοκινητοβιομηχανίας: Η Toyota παρέδωσε πάνω από 10 εκατομμύρια οχήματα μόνο το 2021…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green