Όπως είχαν ήδη προαναγγείλει οι συνήγοροί του, ο Ίλον Μασκ, προχωρά στη αντεπίθεση έναντι του Twitter, καταθέτοντας μήνυση κατά της εταιρείας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να απεμπλακεί από τη συμφωνία αγοράς ύψους 44 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Reuters, η αγωγή κατατέθηκε εμπιστευτικά και το έγγραφο των 164 σελίδων δεν ήταν δημοσίως διαθέσιμο. Ωστόσο σύμφωνα με τους δικαστικούς κανόνες, σύντομα ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα ένα μέρος της αγωγής.

Η μήνυση του Μασκ κατατέθηκε λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος του Πρωτοδικείου του Ντέλαγουερ, διέταξε την έναρξη της πενταήμερης δίκης (μετά την προσφυγή του Twitter) για τις 17 Οκτωβρίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο Μασκ μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Twitter: Κάτω από τα αναμενόμενα τα έσοδα της πλατφόρμας για το τρίμηνο – Έριξε την ευθύνη στον Ίλον Μασκ

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Επίσης την Παρασκευή, ο Μασκ μηνύθηκε από έναν μέτοχο του Twitter, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να κλείσει τη συμφωνία, να διαπιστώσει ότι παραβίασε το καθήκον καταπιστευματικότητας προς τους μετόχους του Twitter και να επιδικάσει αποζημίωση για ζημίες που προκάλεσε.

Στα δικαστήρια τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με την δικαστή του Ντέλαγουερ, Καθλήν Μακ Κόρμικ, η προσπάθεια του Twitter να κρατήσει τον Ίλον Μασκ στη συμφωνία θα κριθεί σε 5ήμερη δίκη που αρχίζει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το διάταγμα του δικαστηρίου, ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc έχει προθεσμία μέχρι τις 5 μ.μ. EDT της Παρασκευής για να καταθέσει τυχόν ανταγωγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ο επικεφαλής της SpaceX δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία στις 8 Ιουλίου, κατηγορώντας την Twitter Inc για παραβίαση της συμφωνίας συγχώνευσης, παραποιώντας τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα της.

Διαβάστε επίσης: Ο Ίλον Μασκ, το Twitter και οι θεωρίες για τα πραγματικά κίνητρα του 

Λίγες ημέρες αργότερα το Twitter μήνυσε τον Μασκ για αθέτηση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή