Το τμήμα του μπέιζμπολ των New York Yankees και ένα επενδυτικό ταμείο του Λος Άντζελες επενδύουν στην ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν. Στην επένδυση, θα συμμετάσχει και η RedBird, η οποία βρίσκεται κοντά στην εξαγορά των πρωταθλητών ποδοσφαίρου της Ιταλίας, έναντι 1,2 δισ. ευρώ, όπως δήλωσαν στους Financial Times δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος.

Η ομάδα toy μπέιζμπολ, που ανήκει στην οικογένεια Steinbrenner και η Main Street Advisors (το fund με έδρα το Λος Άντζελες -μεταξύ των επενδυτών του είναι ο αστέρας του μπάσκετ LeBron James, ο διάσημος μουσικός παραγωγός Jimmy Iovine και ο ράπερ Drake) θα γίνουν μέτοχοι στην ομάδα της Serie A.

Οι ανακοινώσεις

Η RedBird πρόκειται να ανακοινώσει την είσοδο των νέων συνεργατών της ήδη από την Τετάρτη, όταν αναμένεται να πάρει επίσημα τον έλεγχο του συλλόγου από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, το αμερικανικό hedge fund Elliott Management, σύμφωνα με τους FT.

Διαβάστε επίσης: Μίλαν: Η Redbird αγοράζει την ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα

Η συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε από τον ιδρυτή της RedBird, Gerry Cardinale, αναδεικνύει το εντεινόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών των ΗΠΑ να «μπουν» στο αγαπημένο άθλημα του κόσμου και ιδιαίτερα τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ιταλίας.

Οι Yankees είναι από τα μεγαλύτερα brands στον αθλητισμό, με ρεκόρ 27 πρωταθλήματα. Η ομάδα ανήκει στην οικογένεια Steinbrenner από το 1973, όταν ο αείμνηστος πατριάρχης George πλήρωσε 8,8 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το τμήμα του μπέιζμπολ, το οποίο τώρα αποτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι