Ούτε σήμερα τα κατάφεραν οι αμερικανικοί δείκτες να κλείσουν σε θετικά εδάφη και να σπάσουν το πτωτικό σερί. Με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσαν σε αρνητικό έδαφος τον Αύγουστο, στον απόηχο της ομιλίας του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ που έμελλε να στιγματίσει τη Wall Street αλλά και ευρύτερα τις διεθνείς αγορέςΕιδικότερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,88% στις 31.511 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,78% στις 3.955 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,56% στις 11.816 μονάδες.

Αρνητικό το κλείσιμο του μήνα

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα συναλλαγών του μήνα. Ο Dow και ο S&P 500 σημείωσαν απώλειες περισσότερο από 4% και 4,8% τον Αύγουστο, ενώ ο Nasdaq έχασε 5% σε αυτό το διάστημα. Η πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων, δηλαδή από τις 16 Αυγούστου, ροκάνισε και τα κέρδη από τα χαμηλά του Ιουνίου, στο 7%, στο 9% και στο 12% αντί«κόκκινο»στοιχα για τους τρεις δείκτες.Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Chewy υποχώρησε περισσότερο από 9%, μετά το αδύναμο guidance που εξέδωσε η διοίκηση. Απώλειες 7% και για την HP, καθώς δεν ικανοποίησε με τα έσοδα που ανακοίνωσε.Στο επίκεντρο και οι μετοχές της Bed Bath & Beyond, καθώς σημείωσε απώλειες περισσότερο από 22%, αφού η διοίκηση υπέβαλε αίτηση για την έκδοση άγνωστης ποσότητας μετοχών στο μέλλον. Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τυχόν έσοδα για γενικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της αποπληρωμής του χρέους της.Στον αντίποδα, η PayPal κέρδισε2%, μετά την αναβάθμισή της από την Bank of America, καθώς εκτιμάται ότι η παρουσία της Elliott Management θα οδηγήσει σε θετικές αλλαγές την εταιρεία. Κέρδη επίσης 5% και για τη Netflix, καθώς “πήρε” δύο βασικά και αποτελεσματικά στελέχη από την Snap.

Τα μηνύματα από τη Fed

Παρά τις τελευταίες δηλώσεις των στελεχών της Fed, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που ελπίζουν ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων θα μπορούσε να πλησιάζει στο τέλος του. «Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στο τέλος αυτού του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, αλλά σίγουρα εξαρτάται από πολλά πράγματα», δήλωσε η Brenda Vingiello, επικεφαλής επενδύσεων της Sand Hill Global Advisors. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, και πιθανότατα άλλες δύο φορές φέτος, αλλά σύντομα θα βρεθούμε σε περιοριστικό έδαφος», πρόσθεσε.Παρόλα αυτά, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε σήμερα ότι βλέπει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο πάνω από το 4% και να μην μειώνει τα επιτόκια τουλάχιστον έως το 2023. «Η τρέχουσα άποψή μου είναι ότι θα είναι απαραίτητο να αυξηθεί το επιτόκιο των Fed Funds λίγο πάνω από το 4% μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους και να διατηρηθεί εκεί», είπε η Μεστερ.Το επιτόκιο της Fed είναι επί του παρόντος μεταξύ 2,25% και 2,50%, που σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα χρειαστεί να το αυξήσει σε αρκετές ακόμη συνεδριάσεις για να το ωθήσει πάνω από το 4%. «Η επιστροφή στη σταθερότητα των τιμών θα χρειαστεί λίγο χρόνο και πολύ επιμονή», είπε η Μέστερ. «Θα υπάρχουν ανωμαλίες κατά μήκος του δρόμου. Η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο και το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να κινηθεί πάνω από τις εκτιμήσεις του μακροπρόθεσμου επιπέδου του. Αυτό θα είναι επώδυνο, ανέφερε.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]