Οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους δείκτες S&P 500, Dow Jones Industrials και Nasdaq 100 να καταγράφουν νέα χαμηλά 1 μήνα. Οι καλύτερες του αναμενόμενου οικονομικές εκθέσεις των ΗΠΑ την Τρίτη σχετικά με τις θέσεις εργασίας JOLTS του Ιουλίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Αυγούστου, σε συνδυασμό με διάφορα σχόλια της Fed που ήταν επιθετικά, ώθησαν προς τα πάνω τις αποδόσεις των T-notes και επιβάρυναν τις μετοχές.  Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του 10ετούς T-note αυξήθηκε σε νέο υψηλό 2 μηνών την Τρίτη στο 3,149%. 

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) (SPY) έκλεισε την Τρίτη με πτώση -0,1610%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ($DOWI) (DIA) με πτώση -0,96% και ο δείκτης Nasdaq 100 ($IUXX) (QQQ) με πτώση -1,13%.

Μετοχές

Οι μετοχές δέχθηκαν επίσης πιέσεις την Τρίτη, αφού η Credit Suisse συνέστησε στους επενδυτές να μειώσουν τη στάθμιση σε μετοχές παγκοσμίως, καθώς τα επιχειρήματα για μια πρόωρη ήπια στροφή της Fed και άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.  Οι αγορές είναι πλέον αντιμέτωπες με την επιβράδυνση της ανάπτυξης, τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και τον αυξημένο πληθωρισμό και οι επόμενοι μήνες είναι επομένως πιθανό να είναι επώδυνοι.

Ενεργειακές μετοχές

Η πτώση των τιμών του αργού WTI κατά περισσότερο από -5% την Τρίτη υπονόμευσε τις ενεργειακές μετοχές και τους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών.  Ως αποτέλεσμα, οι Haliburton (HAL), Occidental Petroleum (OXY), Marathon Oil (MRO), Schlumberger (SLB), Valero Energy (VLO), Devon Energy (DVN) και Baker Hughes (BKR) έκλεισαν με πτώση άνω του -4%.  Επίσης, οι Exxon Mobil (XOM), Phillips 66 (PSX), Diamondback Energy (FANG), και Marathon Petroleum (MPC) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.

Τεχνολογικές μετοχές

Οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις την Τρίτη από την άνοδο των αποδόσεων των 10ετών T-notes, με τις Tesla (TSLA), Nvidia (NVDA), Intel (INTC), Applied Materials (AMAT) και Marvel Technology (MRVL) να κλείνουν με πτώση άνω του -2%. Επίσης, η Apple (AAPL), η Broadcom (AVGO), η Meta Platforms (META) και η Qualcomm (QCOM) έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του -1%.

Ομόλογα

Τα 10ετή T-notes Σεπτεμβρίου (ZNU22) έκλεισαν την Τρίτη με πτώση -1 tick και η απόδοσή τους αυξήθηκε κατά +0,4 bp στο 3,106%.  Τα T-notes του Σεπτεμβρίου την Τρίτη διολίσθησαν σε νέο χαμηλό 2 μηνών ενώ η απόδοση των 10ετών T-notes αυξήθηκε σε υψηλό 2 μηνών στο 3,149%.  Οι αναμενόμενες οικονομικές ειδήσεις των ΗΠΑ επιβάρυναν τις τιμές αυτές την Τρίτη, μαζί με διάφορα σχόλια από διοικητές της Fed στη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα και το Ρίτσμοντ. Ωστόσο, η μείωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό περιορίζει τις απώλειες στις τιμές των T-note, αφού το 10ετές ισοσκελισμένο ποσοστό πληθωρισμού υποχώρησε σε χαμηλό 1 εβδομάδας την Τρίτη στο 2,538%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News