Να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 850 μονάδων επιχειρεί αυτή την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως αν και βρίσκει κάποια στηρίγματα για το θετικό πρόσημο, δεν έχει καταφέρει να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,28% στις 858,07 μονάδες, με τον τζίρο στα 22 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα

Η νευρικότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, όπως άλλωστε και στις ευρωπαϊκές αγορές, με το ΧΑ να προσπαθεί να ανακόψει τις πιέσεις που εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους. Όπως όλα δείχνουν άλλωστε, υπάρχουν πολλοί λίγοι λόγοι για να προστεθεί κίνδυνος στα χαρτοφυλάκια, σε αντίθεση με τους λόγους που επιβάλλουν μείωση ρίσκου.

Απειλή από τις ΗΠΑ

Τεχνικά, σύμφωνα με την Trader24, ο γενικός δείκτης βλέπει τη στήριξη των 865 να απειλείται, αν και όχι πειστικά, ενώ το ανοδικό σενάριο μάλλον θα μεταφρασθεί, εφόσον έλθει, ως αδύναμη αντίδραση κόντρα στην υφιστάμενη κραταιά πτωτική τάση. Η απειλή έρχεται από τις ΗΠΑ και την πίεση που δέχεται η Wall Street στο βωμό των πληθωριστικών πιέσεων και των συν αυτώ ενεργειών της Fed να τον τιθασεύσει, ώστε μοιραία να πέφτουν τα βλέμματα εκεί, για τη συναγωγή κάποιου συμπεράσματος για τη συνέχεια σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι στηρίξεις έρχονται από τις Motor Oil, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ, ενώ στον αντίποδα οι πιέσεις έρχονται από τις Πειραιώς, Eurobank, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo. Θετικά κινούνται επίσης, οι Μυτιληανίος, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και Coca Cola, ενώ αρνητικά οι Βιοχάλκο, Σαράντης, Quest και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών