Ούτε σήμερα κατάφερε να ανακάμψει η Wall Street, η οποία έκλεισε την τριτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για το εύρος των αυξήσεων του επιτοκίου της Federal Reserve επισκίασαν την αύξηση των παρεμβάσεων από insiders των εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,96% στις 31.790 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,10% στις 3.986 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,12% στις 11.883 μονάδες.

Επιδείνωση του κλίματος λόγω Fed

Αν και οι αμερικανικοί δείκτες έκαναν προσπάθεια να ανακάμψουν, τα τελευταία σχόλια από τον πρόεδρο της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, επιδείνωσαν εκ νέου το κλίμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση εξακολουθεί να υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά, πιέζοντας προς τα πάνω τις τιμές. Γι’ αυτό και η Fed χρειάζεται να έχει κάπως περιοριστική πολιτική για να επιβραδύνει τη ζήτηση ανέφερε ο Γουίλιαμς στη Wall Street Journal.

Πάντως, οι αγορές μετοχών από insiders παρείχαν κάποια στήριξη, καθώς επιταχύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας στο υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδό τους από τις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Bank of America. Κάποιες από αυτές πιθανότατα οφείλονται στον φόρο 1% για τις επαναγορές που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος λόγω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος εισήχθη τον Αύγουστο.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι επαναγορές ως ποσοστό της κεφαλαιοποίησης του S&P 500 ήταν ελαφρώς πάνω από τα επίπεδα του περασμένου έτους αυτή τη στιγμή (0,15% έναντι 0,14%) αν και εξακολουθούν να είναι κάτω από τα επίπεδα (0,23%) του 2019 (προ-COVID)», ανέφερε η BofA. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο David Kostin της Goldman Sachs σημείωσε ότι ο φόρος του IRA στις επαναγορές πιθανώς θα ανακόψει τις επαναγορές μετοχών το επόμενο έτος, αλλά θα μπορούσε να τις ενισχύσει για το υπόλοιπο του 2022. Αυτό δίνει στους επενδυτές την ευκαιρία να ακολουθήσουν την τάση τους επόμενους μήνες, οδηγώντας τις τιμές υψηλότερες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Best Buy σημείωσε άνοδο άνω του 1%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Best Buy ανακοίνωσε 1,54 δολ. κέρδη ανά μετοχή με έσοδα 10,24 δισ. δολ.

Από την άλλη, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Snap έχασε 2,7%, καθώς σχεδιάζει να απολύσει το 20% του προσωπικού της, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge. Τον Ιούλιο, η Snap ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, αλλά παρόλα αυτά ο κλάδος ανησυχεί όλο και περισσότερο για επιβράδυνση της διαφημιστικής αγοράς.

«Οι επενδυτές συμβιβάζονται με την ιδέα ότι η Fed θα μείνει πιστή στο στόχο για τον περιορισμό του πληθωρισμού, παρόλο που πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται», δήλωσε ο Rod von Lipsey, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management. «Πιστεύουμε ότι το καλοκαιρινό ράλι της αγοράς ήταν εφήμερο και συνεχίζουμε να συνιστούμε στους επενδυτές να παραμείνουν επιλεκτικοί και να επικεντρωθούν σε αμυντικούς κλάδους μετοχών, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι μετοχές που πληρώνουν μερίσματα», πρόσθεσε ο von Lipsey.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street