Με σημαντικές απώλειες κινούνται αυτήν την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τη διαχείριση του πληθωρισμού, στη σκιά της νέας διακοπής της ροής του φυσικού αερίου μέσω των αγωγών της Gazprom.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,5%, με τον κλάδο της κοινής ωφελείας να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1,28% στις 7.267 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,03% στις 12.825 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,04% στις 6.145 μονάδες.

Οι πιέσεις εντάθηκαν όταν έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 9,1% τον Αύγουστο του 2022, από 8,9% τον Ιούλιο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν -πλέον- πως σύντομα θα αγγίξει διψήφιο ποσοστό.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων επικρατεί έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων, αλλά η βελγική Ackermans & van Haaren κερδίζει 6,6%, στον απόηχο των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της, ενώ η βρετανική Drax χάνει 2,5%.

Gazprom – Φυσικό αέριο

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream σταμάτησαν πλήρως νωρίς σήμερα το πρωί λόγω εργασιών συντήρησης, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, προκαλώντας νέες ανησυχίες για τις ρώσικες προθέσεις. Η Gazprom είχε προειδοποιήσει για την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream για «απαραίτητες», την ώρα μάλιστα που ο ρωσικός όμιλος έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές