Σε υψηλά επίπεδα, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με τη σημερινή ημέρα, διαμορφώνεται η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται στα 582,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 697,41 ευρώ σήμερα.

Η ζήτηση

Η ζήτηση στο ελληνικό σύστημα καλύπτεται αύριο κατά 44,2% από μονάδες φυσικού αερίου, 19,7% από λιγνίτη, 18,3% από ανανεώσιμες πηγές, 6,7 % από εισαγωγές.

Έντονες διακυμάνσεις σημειώνει εξάλλου η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο, η οποία διαμορφώνεται τώρα στα 247 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 283 ευρώ.

Φυσικό αέριο: Η ΕΕ «έπιασε» τον στόχο του 80%

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου είναι γεμάτες πλέον κατά 80%, δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό στόχο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Aggregated Gas Storage Inventory (AGSI+).

Η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μόνες χώρες που έχουν γεμίσει όλες τις δεξαμενές φυσικού αερίου τους στο 100% και ακολουθεί η Πολωνία με 99% και η Σουηδία με λίγο πάνω από το 90%. Η Γερμανία, φουλάρει επίσης ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, με το ποσοστό πληρότητας να ξεπερνά το 83%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια