Επικριτικά αντιμετωπίζουν η Amazon και η Google τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Microsoft στο cloud computing χθες Τρίτη, εκτιμώντας ότι περιορίζουν τον ανταγωνισμό και αποθαρρύνουν τους πελάτες να στραφούν σε ανταγωνιστικούς παρόχους υπηρεσιών cloud.

Ο αμερικανικός γίγαντας λογισμικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα τροποποιημένες συμφωνίες αδειοδότησης και άλλες αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών cloud.
Οι Amazon, Google, Alibaba και οι υπηρεσίες cloud της ίδιας της Microsoft θα εξαιρεθούν από τις συμφωνίες.

Διαβάστε επίσης – Microsoft: Υπό ευρωπαϊκό ρυθμιστικό έλεγχο ο τομέας cloud

Η κίνηση της Microsoft ήρθε αφότου μικρότεροι ανταγωνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέφεραν τα παράπονά τους σχετικά με τις πρακτικές υπηρεσιών cloud στις ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Σκληρή στάση από Amazon-Google

Η Amazon και η Google, ήταν αμφότερες καυστικές στις κριτικές τους κατά της Microsoft.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Στο στόχαστρο Amazon και Google για το cloud

«Η Microsoft διπλασιάζει τώρα τις ίδιες επιβλαβείς πρακτικές εφαρμόζοντας ακόμη περισσότερους περιορισμούς σε μια άδικη προσπάθεια να περιορίσει τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει – αντί να ακούει τους πελάτες της και να αποκαταστήσει ένα πιο δίκαιο καθεστώς στη χρήση λογισμικού στο cloud για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

Ο αντιπρόεδρος της Google για κυβερνητικές υποθέσεις και την πολιτική της Google στο Cloud, Μάρκους Τζέιντοτ ήταν εξίσου επικριτικός. «Η υπόσχεση του cloud είναι ευέλικτο, ελαστικό, χωρίς συμβατικά lock-ins», έγραψε σε ένα tweet.

«Οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στις πλατφόρμες και να επιλέγουν την τεχνολογία που τους ταιριάζει καλύτερα, παρά αυτή που λειτουργεί καλύτερα για τη Microsoft», κατέληξε ο Τζέιντοτ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Big Tech: Νέος πυρετός του χρυσού – Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις Big Tech: Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι περισσότεροι παίκτες της Silicon Valley προετοιμάζουν εδώ και χρόνια προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Η κυκλοφορία του ChatGPT σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του αγώνα