Αρνητικά κινούνται και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι κινήσεις μείωσης του ρίσκου συνεχίζονται την ώρα μάλιστα που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται και πάλι σε υψηλότερα επίπεδα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,48% στις 31.358 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,76% στις 3.925 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,09% στις 11.687 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από το 4% “βλέπει” τα επιτόκια η Μέστερ της Fed Την ίδια ώρα, η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου 2 ετών αυξήθηκε στο 3,516%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2007. Το επιτόκιο αυτό, το πιο ευαίσθητο στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve, εκτινάχθηκε περισσότερο από 0,5% τον Αύγουστο και ξεπέρασε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς.

Το ερώτημα του Σεπτεμβρίου 

Το βασικό διακύβευμα της αγοράς είναι, εάν η Wall Street δει ξανά τα χαμηλά του Ιουνίου εντός του Σεπτεμβρίου, έναν ιστορικά φτωχό μήνα για τις αγορές. Βασικός άλλωστε καταλύτης είναι τα πρόσφατα επιθετικά σχόλια από στελέχη της Fed που δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν σημάδια χαλάρωσης στις αυξήσεις των επιτοκίων. «Αν δοκιμάσουμε ξανά τα χαμηλά, νομίζω ότι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο», είπε η Λιζ Γιανγκ του SoFi. Ωστόσο, πρόσθεσε, «νομίζω ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει ένα γεγονός ουσιαστικά χειρότερο από ό,τι στις 16 Ιουνίου», όταν οι μετοχές έφτασαν στο χαμηλό της διετίας.Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν περισσότερο από 5%, μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιορίζει ορισμένες πωλήσεις στην Κίνα. Σύμφωνα με την εισηγμένη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε την εταιρεία στις 26 Αυγούστου για μια νέα απαίτηση άδειας για μελλοντικές εξαγωγές στην Κίνα.Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Nutanix σημειώνουν άνοδο 22%, αφού η εταιρεία υπολογιστικού νέφους ξεπέρασε τις προσδοκίες κερδών στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και έδωσε ισχυρή καθοδήγηση εσόδων. Η Nutanix ανέφερε απώλεια 17 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 386 εκατομμυρίων δολαρίων.Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 232.000 για την προηγούμενη εβδομάδα (20 Αυγούστου), έναντι των 237.000. Συνεχιζόμενες αιτήσεις έφτασαν τις 1,438 εκατ. έναντι εκτίμησης 1,438 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]