Ήταν να μην πάρει… φόρα ο Ρώσος αγοραστής της αλυσίδας εστιατορίων της πρώην McDonald’s στη ρωσική επικράτεια, καθώς έβαλε πλώρη να αποκτήσει και μια άλλη δυτική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης των πρώην εστιατορίων McDonald’s στη Ρωσία, Αλεξάντερ Γκοβόρ, πρόσφερε έως και 151 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσει την τοπική επιχείρηση της φινλανδικής εταιρείας συσκευασίας Huhtamaki, προσθέτοντας μία ακόμα εταιρεία στην ανερχόμενη αυτοκρατορία του, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Διαβάστε επίσης: Αλυσίδες φαστ-φουντ: Ανεβάζουν τιμές, «κόβουν» μερίδες, λανσάρουν apps

Μεγάλος κερδισμένος

Η συμφωνία του επιχειρηματία που κατάγεται από τη Σιβηρία τον αναδεικνύει ως έναν από τους ανθρώπους που κέρδισαν πολλά από την αναταραχή που προκάλεσαν στα επιχειρηματικά δρώμενα της Ρωσίας οι δυτικές κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Γκοβόρ έχει ισχυριστεί ότι πλήρωσε ένα «συμβολικό» ποσό για να αποκτήσει τα εστιατόρια της McDonald’s στη Ρωσία, τα οποία επαναλειτούργησε τον Ιούνιο με το brand «Vkusno & tochka», που σημαίνει «Νόστιμο και αυτό είναι».

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Αλλαγή σκυτάλης από Starbucks σε Stars Coffee

Επιδίωξη του επιχειρηματία είναι να αγοράσει τη ρωσική επιχείρηση της Huhtamaki παίρνοντας δάνειο από την κρατική τράπεζα Sberbank και μια εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, την Espentina Limited.

Τόσο ο Γκοβόρ όσο και η εταιρεία Huhtamaki δεν έκαναν σχόλια σχετικά με την αποκάλυψη του Reuters.

Ο Αλ. Γκόβορ και ο Γιούρι Κούσνεροφ κατέχουν ποσοστά στην Espentina, ενώ διατηρούν ίσα μερίδια σε διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή Kemerov της Κεντρικής Ρωσίας.

Αλλαγή ονόματος

Λειτουργώντας στη Ρωσία από το 1993, η Huhtamaki παράγει χάρτινα και πλαστικά ποτήρια, καπάκια και δοχεία τροφίμων για πελάτες όπως η KFC της Yum Brands, τα Burger King της Restaurant Brands International, η Nestle και τα ΙΚΕΑ.

Η Partner Polarcup, η θυγατρική της Huhtamaki που επικεντρώθηκε στη ρωσική αγορά, άλλαξε το όνομά της σε Fiber Foodservice Russia Holdings στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τις καταθέσεις του Φινλανδικού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Καταχώρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής