Ήπια ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στη χώρα καλλιεργούν νέες εκτιμήσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,58% στις 31.840 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 3.992 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55% στις 11.849 μονάδες.

Θετική αντίδραση

Οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στα γενικώς αναμενόμενα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, αναζητώντας ενδείξεις ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια στο σχέδιο αύξησης των επιτοκίων. Η οικονομία πρόσθεσε 315.000 θέσεις εργασίας για τον μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Broadcom σημειώνουν άνοδο 2%, αφού ο κατασκευαστής chip ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και εξέδωσε ισχυρότερες από τις αναμενόμενες οδηγίες για τα έσοδα το τρέχον τρίμηνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Hock Tan, δήλωσε επίσης ότι αναμένει ισχυρή ζήτηση να συνεχιστεί αυτό το τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, 315.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αλλά το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%, από 3,5% τον Ιούλιο. Τα επίπεδα των μισθών αυξήθηκαν κατά 0,3% για τον μήνα και 5,2% σε σχέση με πέρυσι, χαμηλότερα των εκτιμήσεων κάτω από τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street