Μερίσματα ύψους 517 εκατ. δολαρίων πλήρωσε η πλατφόρμα OnlyFans, στον ιδιοκτήτη της Leonid Radvinsky από τα τέλη του 2020. Τα κέρδη της συνδρομητικής υπηρεσίας που είναι γνωστή για το πορνογραφικό της περιεχόμενο, εκτινάχθηκαν στα ύψη εν μέσω πανδημίας, καθώς οι περιορισμοί και τα lockdown αύξησαν τόσο τους δημιουργούς βίντεο όσο και τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι ο Radvinsky κερδίζει περίπου 1 εκατ. δολ. την ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε η OnlyFans, τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 433 εκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, επτά φορές περισσότερα από ό,τι κέρδισε το προηγούμενο έτος. Ο Radvinsky έλαβε 284 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα για την περίοδο αυτή και επιπλέον 233 εκατομμύρια δολάρια το 2022 έως το τέλος Αυγούστου, ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης – OnlyFans – Πήρε πίσω την απόφαση της να σταματήσει την ανάρτηση πορνογραφικού υλικού

Αν και το OnlyFans φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, είναι περισσότερο γνωστό για την πορνογραφία.

Ο Radvinsky έχει ένα υπόβαθρο στην ψυχαγωγία ενηλίκων και το άμεσο μάρκετινγκ, και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας συμμετοχών της OnlyFans, Fenix ​​International Ltd. Το 2004, η Microsoft Corp. μήνυσε τον Radvinsky με την κατηγορία ότι έστειλε εκατομμύρια παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πελάτες του Hotmail. Οι δικηγόροι του απάντησαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι και η υπόθεση απορρίφθηκε αργότερα.

Η OnlyFans είπε ότι οι προτεραιότητές της φέτος περιλαμβάνουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την εποπτεία περιεχομένου, τις κυβερνητικές σχέσεις και την προώθηση της νέας υπηρεσίας ροής βίντεο OFTV.

Η στροφή στην… ποιότητα

Πριν από έναν χρόνο η διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα είχε ανακοινώσει πως σχεδίαζε να απαγορεύσει την ανάρτηση υλικού σεξουαλικού περιεχομένου και πως θα στρεφόταν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο που θα βασίζεται κυρίως στο να βοηθά celebrities να έρθουν σε πιο κοντινή επαφή με τους φαν τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η απόφαση ήταν αναγκαστική λόγω της πίεσης που δεχόταν η εταιρεία από τράπεζες και πλατφόρμες πληρωμών. Μάλιστα, είχε κατονομάσει μερικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon, Metro Bank και JPMorgan. Για παράδειγμα η BNY Mellon φέρεται να είχε απορρίψει κάθε τραπεζική μεταφορά που συνδεόταν με την εταιρεία, ενώ η βρετανική Metro Bank το 2019 είχε κλείσει τον εταιρικό λογαριασμό της OnlyFans με σύντομη ειδοποίηση.

Ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών κατόπιν… απαίτησης και πίεσης από το κοινό. Συγκεκριμένα, με tweet της, η OnlyFans ανακοίνωσε πως έλαβε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις που χρειαζόταν, ώστε να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής της, η οποία προβάλει την ανεκτικότητα από όλους τους… δημιουργούς.

Θυμίζουμε πως η OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 και έγινε δημοφιλής επιτρέποντας σε ενηλίκους να χρεώνουν στους θαυμαστές τους συνδρομή για την προβολή βίντεο και εικόνων. Η εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς περιεχομένου, γνώρισε μεγάλη άνθηση στην πανδημία του κορωνοϊού καθώς τα lockdown ανέστειλαν τις μεγάλες παραγωγές πορνό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή