
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συζήτησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι καθιέρωσε «στενό διάλογο» με τον Τζόνσον κατά τη διάρκεια της θητείας του και ανέπτυξε τις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Λονδίνου με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμβαθύνουν και θα αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς με την ίδια κοινή λογική και διορατικότητα στο μέλλον.
Η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών
Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο για την «πολύτιμη παγκόσμια ηγεσία» που έχει επιδείξει η Τουρκία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμβολή στην άρση της ρωσικής παρεμπόδισης εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών.
Τόνισε επίσης τη σημασία της συνέχισης της στήριξης της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων με τη διατήρηση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
«Χαιρέτισαν το αυξημένο εμπόριο Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας και ήλπιζαν να επεκτείνουν την υπάρχουσα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μας για να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη οικονομική δυναμική. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για την αύξηση της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας και της πυρηνικής ενέργειας», προστίθεται.
Ο Τζόνσον και ο Ερντογάν ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον τα καλύτερα για το μέλλον και συμφώνησαν ότι η σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας θα συνεχίσει να εξελίσσεται.
Με πληροφορίες από Anadolu


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα