Να σταματήσει την ορμή των πωλητών προσπαθεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλεύει να κρατήσει τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,41% στις 832,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ, αλλά το ήμισυ αυτού να είναι μέσω πακέτων.

Σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών συναλλαγών, το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει έστω ένα «μαξιλάρι» πάνω από τη στήριξη των 825 μονάδων, με τη ζώνη υποδοχής να είναι στην περιοχή των 800.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Trader24, η διστακτικότητα είναι εμφανής, με τα βλέμματα να πέφτουν πλέον στην επικείμενη ανακοίνωση της ΕΚΤ σχετικά με την επιτοκιακή της στόχευση, εν μέσω σοβαρών πληθωριστικών πιέσεων εντός Ευρωζώνης, σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αποδόσεις ομολόγων

Την ίδια ώρα, καμπανάκι χτυπούν οι αποδόσεις των ιταλικών και ελληνικών ομολόγων, με το «φάντασμα» της αύξησης των spreads να αρχίζει να στοιχειώνει εκ νέου την Ευρώπη. Ο συναγερμός από την αρνητική εικόνα της αγοράς και το sell off στα ομόλογα έχει πατηθεί, υπό τη σκιά και των κερδοσκοπικών κινήσεων από την πλευρά των επενδυτών.

Είναι ενδεικτικό ότι σε συνεχή επίθεση από τις αγορές βρίσκεται το ιταλικό χρέος εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και του ρευστού οικονομικού κλίματος που προκαλεί η ενεργειακή λαίλαπα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Titan, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Quest, Eurobank, Βιοχάλκο, Πειραιώς και Motor Oil βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Εθνική, Alpha bank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ είναι στο +1,69%, η Jumbo στο +1,02% και ο Ελλάκτωρ στο +0,69%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών