Η Ryanair θα αναπτυχθεί ακόμα ταχύτερα σε περίπτωση που η βρετανική οικονομία βυθιστεί στην ύφεση, δήλωσε στο BBC ο γνωστός για τις ρηξικέλευθες απόψεις που εκφράζει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο’Λίρι. «Ο κόσμος δεν σταματά να πετά κατά τη διάρκεια των υφέσεων, αλλά θα επιλέγει αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair», είπε συγκεκριμένα με αφοπλιστική ειλικρίνεια και έναν κάπως απλουστευτικό οικονομικό κυνισμό ο μάνατζερ του κορυφαίου σε επιβατική κίνηση αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Ο Ο’Λίρι, ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε ανακοινώσει ότι «η εποχή των πτήσεων των 10 ευρώ έχει παρέλθει», υποστήριξε ότι η επέκταση της πτητικής δραστηριότητας της εδρεύουσας στην Ιρλανδία εταιρείας του θα επιτευχθεί «χάρη» στη μείωση των δρομολογίων των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της British Airways.

Η Ryanair έσπευσε ήδη να αυξήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της κατά τον ερχόμενο χειμώνα. Ο Ο’Λίρι εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα είναι ένας πολύ καλός χειμώνας για τη Ryanair και τόνισε ότι δεν τον ανησυχεί η ύφεση, αλλά ο πληθωρισμός.

Σημειωτέον ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει διολίσθηση της βρετανικής οικονομίας στην ύφεση έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η φτήνια τρώει τον παρά

«Μια βαθιά ύφεση της βρετανικής οικονομίας ή μια ενερεγειακή κρίση σίγουρα επηρεάζουν τη συνολική ζήτηση. Αλλά, όπως διαπιστώσαμε ήδη κατά τις τελευταίες τέσσερις ή πέντε υφέσεις, ο κόσμος στρέφεται από εταιρείες όπως η British Airways και η Easyjet σε εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair», είπε ο εκκεντρικός μάνατζερ χύνοντας δηλητήριο για την Easyjet, την οποία δεν θεωρεί εκπτωτική.

Στις υφέσεις συμβαίνει με τις αεροπορικές εταιρείες ό,τι συμβαίνει και με τις εταιρείες σούπερ μάρκετ, εξήγησε ο Ο’Λίρι. «Ο κόσμος στρέφεται σε μας, όπως ακριβώς φεύγει από τα Sainsbury’s και ψωνίζει στα Lidl και στα Aldi». Η φτήνια τρώει τον παρά δηλαδή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή