Αυξήσεις που θα φθάσουν στο 13% θα λάβουν περίπου 16.000 εργαζόμενοι στην British Airways, αντιστρέφοντας τις περικοπές που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων δήλωσαν ότι η συμφωνία προέκυψε μετά την απειλή απεργίας νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι από το προσωπικό του check-in, η οποία οδήγησε σε συμφωνία μισθών που επεκτείνεται σε όλο το εργατικό δυναμικό.

Διαβάστε επίσης: Κατακόρυφη αύξηση μισθών στον πλούσιο κόσμο

Η συμφωνία θα ισχύσει για περίπου 16.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος καμπίνας, των μηχανικών και των χειριστών αποσκευών, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των αμοιβών στα επίπεδα του 2019, αφού η αεροπορική εταιρεία μείωσε τους μισθούς του προσωπικού όταν η πανδημία καθήλωσε τις πτήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η μισθολογική συμφωνία χωρίζεται σε διάφορα μέρη, με τους εργαζόμενους να λάβουν εφάπαξ ποσό ύψους 5% των μισθών τους τον Αύγουστο. Στη συνέχεια, το προσωπικό θα λάβει μια ενοποιημένη αύξηση μισθού 5% τον Σεπτέμβριο και μια περαιτέρω ενοποιημένη αύξηση 3% τον Δεκέμβριο. Η Unite δήλωσε ότι αυτό αντιπροσωπεύει μια “αύξηση μισθών 13%” συνολικά.

«Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπιστευτούν ξανά οι εργαζόμενοι στην BA αυτή την εταιρεία, δεδομένου του εχθρικού τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για άλλη μια φορά, η εστίαση της Unite στη βελτίωση των θέσεων εργασίας, των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας έχει αποδώσει για τα μέλη μας», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Σάρον Γκράχαμ.

Καθολικό το αίτημα για αυξήσεις μισθών

Οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχονται αυξανόμενες πιέσεις από το κόστος διαβίωσης, με την Τράπεζα της Αγγλίας να προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει πάνω από το 13% αργότερα φέτος, τροφοδοτούμενος από μια νέα αύξηση των λογαριασμών ενέργειας τον Οκτώβριο.

Η αύξηση των μισθών σε ολόκληρη την οικονομία κερδίζονται από τους εργαζόμενους σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανεργίας και ρεκόρ κενών θέσεων εργασίας, με τους εργοδότες να παλεύουν με την έλλειψη προσωπικού σε αρκετούς τομείς. Τα συνδικάτα πιέζουν επίσης για μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ωστόσο, η μέση αύξηση των μισθών σε ολόκληρη την οικονομία δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή