Σημαντικά χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς διαμορφώθηκαν τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο, οδηγώντας σε συρρίκνωση τo πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η ζήτηση από το εξωτερικό ήταν σημαντικά υποτονική, ενώ η επαναφορά των περιορισμών ευρείας κλίμακας για την Covid προκάλεσαν διακοπές στην παραγωγή και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Ανεβάζει ταχύτητα στις εξαγωγές παρά την αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 7,1% σε ετήσια βάση, ποσοστό το οποίο υπολείπεται κατά πολύ του 13% που προέβλεπαν οι αναλυτές και ακόμα πιο κάτω από το 18% του Ιουλίου, υποδηλώνοντας ουσιαστικά την πρώτη επιβράδυνση στις εξαγωγές της Κίνας από τον Απρίλιο και έπειτα.

Ακολούθως, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου κατέγραψε βουτιά από το ιστορικό υψηλό των 101,3 δισ. δολαρίων του Ιουλίου, και συρρικνώθηκε στα 79,4 δισ. δολάρια, έναντι των 92,7 δισ. δολαρίων που υπολόγιζε η αγορά.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, αναλυτές διακρίνουν στην επιβράδυνση των στοιχείων του Αυγούστου την αρχή του τέλος της έκρηξης των εξαγωγών που αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για την οικονομία της Κίνας η οποία έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας