«Σήμερα θυμόμαστε μια αξιόλογη γυναίκα. Έναν αξιόλογο άνθρωπο. Ο οποίος επωμίστηκε μια τεράστια ευθύνη τα τελευταία 70 χρόνια. Η έμπνευσή της έχει περάσει από πολλές γενιές. Και άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο μήνυμά του για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

«Ενώ όλοι θρηνούμε για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ της Β’, αναλογιζόμαστε τη βασιλεία της. Έχει αφήσει μια κληρονομιά όπως λίγοι άλλοι στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία. Από τα ταραχώδη χρόνια του Ψυχρού Πολέμου μέχρι την παγκοσμιοποιημένη εποχή του 21ου αιώνα. Για πολλούς, ήταν μια άγκυρα σταθερότητας σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Κάποτε την έλεγαν «Ελισάβετ η Σταθερή». Ήταν πράγματι μια σοφή ηγέτης που ποτέ δεν παρέλειψε να μας δείξει τη σημασία των διαρκών αξιών σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο – αξίες όπως η υπηρεσία, η δέσμευση και η παράδοση« τονίζει.

«Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη»

Κάποτε είπε: «Η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη». Τη σέβονταν, την εκτιμούσαν και την αγαπούσαν ειλικρινά τόσοι πολλοί σε όλο τον κόσμο. Οι σκέψεις μας είναι, πρώτα και κύρια, με τον Βασιλιά και τη Βασιλική Οικογένεια, τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και την Κοινοπολιτεία, αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

«Για εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η βασιλεία της κάλυψε σχεδόν όλο το τόξο της μεταπολεμικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή της στη συμφιλίωση μεταξύ των εθνών μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ψυχρό Πόλεμο. Είχε βιώσει την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και γνώριζε τη σημασία της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», υπογραμμίζει.

Και καταλήγει: «Πολλοί από τους προηγούμενους και σημερινούς ευρωπαίους ηγέτες μας έχουν βιώσει τη ζεστή φιλοξενία της. Το ίδιο έκανα και εγώ σε αρκετές περιπτώσεις. Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε για να συνεχίσουμε την κληρονομιά της. Η ιδιαίτερη κληρονομιά της να χτίζει γέφυρες και να χτίζει εμπιστοσύνη μεταξύ των εθνών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής