Σε εξαγορά της βελγικής εταιρείας Cloostermans, που κατασκευάζει τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αποθήκες, ανακοίνωσε η Amazon την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι όροι της συμφωνίας.

Η Amazon άρχισε να συνεργάζεται με την Cloostermans το 2019, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της για να βοηθήσει στη μεταφορά και το στοίβαγμα βαριών παλετών και αντικειμένων, καθώς και στη συσκευασία προϊόντων παράλληλα με την παράδοσή τους, όπως ανακοίνωσε ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου.

Η Cloostermans θα γίνει μέρος της Amazon Robotics, του τμήματος της Amazon που επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση των εργασιών στις αποθήκες της. Η μονάδα δημιουργήθηκε αφότου η Amazon εξαγόρασε την Kiva Systems, μια εταιρεία κατασκευής ρομπότ για αποθήκες, έναντι 775 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από μια δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: Amazon – Google: «Σύννεφα πολέμου» με τη Microsoft για τις αλλαγές στο cloud

Επενδύει στα ρομποτικά συστήματα

Η Amazon συνεχίζει να λανσάρει νέα μηχανήματα σε αποθήκες της. Τον Ιούνιο, η εταιρεία παρουσίασε ένα μηχάνημα μεταφοράς δεμάτων που ονομάζεται Proteus, το οποίο ανέφερε ως το πρώτο πλήρως αυτόνομο κινούμενο ρομπότ της. Έχει επίσης αναπτύξει και άλλα ρομπότ που μπορούν να βοηθήσουν στην ταξινόμηση και τη μετακίνηση πακέτων.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει στον κλάδο υγείας την επέκτασή της η Amazon

Σε μια ανάρτηση στο blog, ο Ίαν Σίμπσον, αντιπρόεδρος της Global Robotics στην Amazon, είπε ότι η εταιρεία επενδύει στη ρομποτική και σε άλλη τεχνολογία για να κάνει τις αποθήκες της ασφαλέστερες για τους εργαζόμενους.

«Καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε και να επιταχύνουμε τη ρομποτική και την τεχνολογία που σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και αναπτύσσουμε στις δραστηριότητές μας, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την Cloostermans στην Amazon και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί», είπε ο Σίμπσον.

Η προοπτική της ρομποτικής για αποθήκες που έρχεται να βελτιώσει την ασφάλεια, έχει αποτελέσει ένα ευρύ θέμα συζήτησης. Μια έρευνα της Reveal από το Κέντρο Ερευνητικού Ρεπορτάζ διαπίστωσε ότι οι αποθήκες της Amazon με ρομπότ έχουν υψηλότερα ποσοστά τραυματισμών από τις εγκαταστάσεις χωρίς αυτοματισμό.

Η Cloostermans, που ιδρύθηκε το 1884, ξεκίνησε ως συνεργείο επισκευής εταιρειών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και συνέχισε να κατασκευάζει βιομηχανικές μηχανές. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η ομάδα της Cloostermans που αποτελείται από περίπου 200 υπαλλήλους θα ενταχθεί στην Amazon Robotics, δήλωσε η Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί