Περίπου 15.000 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζονται σε 16 νοσοκομεία στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, στις βόρειες ΗΠΑ, ξεκίνησαν σήμερα τριήμερη απεργία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη απεργία των νοσηλευτών του ιδιωτικού τομέα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Ένωση Νοσηλευτών της Μινεσότα (MNA), η οποία οργανώνει την κινητοποίηση.

«Οι ασθενείς πάνω από το κέρδος»

Κρατώντας πανό που έγραφαν «οι ασθενείς πάνω από το κέρδος» ομάδες νοσηλευτών συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί για να διαδηλώσουν μπροστά από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που ανήρτησε η MNA.

Εκπρόσωπος της Ένωσης επιβεβαίωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα) και πρόκειται να συνεχιστούν ως την Πέμπτη στις 07:00 το πρωί.

Διαβάστε επίσης: Απεργιακά «σύννεφα» στους εμπορικούς σιδηροδρόμους των ΗΠΑ

Τα νοσοκομεία σκοπεύουν να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, αν και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα.

Το North Memorial Hospital, στο Ρόμπινσντεϊλ, ανέφερε στον ιστότοπό του ότι ενδέχεται να «προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις στην παροχή μη επειγόντων υπηρεσιών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει επαρκές προσωπικό ώστε να συνεχιστεί η ασφαλής λειτουργία (του νοσοκομείου) στη διάρκεια της απεργίας», αλλά τόνισε ότι θα τηρήσει τα ραντεβού και τις προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Διαπραγματεύσεις

Νοσηλευτές και διοίκηση διαπραγματεύονται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας.

«Αυτή τη στιγμή στη Μινεσότα οι νοσηλευτές είναι φορτωμένοι με υπερβολική δουλεία, τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη προσωπικού και οι ασθενείς χρεώνονται υπερβολικά», κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η ΜΝΑ.

Το συνδικάτο αναφέρει ότι αναζητεί λύσεις στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, την ώρα που η διοίκηση των νοσοκομείων επιθυμεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο μισθολογικό.

Ομάδα που εκπροσωπεί τα νοσοκομεία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι πρότεινε μισθολογικές αυξήσεις 10% με 12% σε διάστημα τριών ετών, ενώ οι νοσηλευτές ζητούν 27% με 30%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας