Εργαζόμενοι-μέλη του συνδικάτου United Auto Workers προχώρησαν το Σάββατο σε απεργία στο εργοστάσιο Kokomo της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis που βρίσκεται στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, επικαλούμενοι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο ζήτησε από την εταιρεία να αντικαταστήσει τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, να παράσχει καθαρές στολές και εξοπλισμό επισκευής και να παρέχει ένα ασφαλέστερο και πιο άνετο εργασιακό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: CEO Stellantis: Kαμπανάκι για επικείμενη έλλειψη μπαταριών και πρώτων υλών για αυτοκίνητα

Δεν ήταν σαφές πόσο θα διαρκούσε η απεργία ή σε ποιο βαθμό θα επηρεαστεί η παραγωγή.

Η Stellantis απάντησε ότι δεν έχει χρήματα

Η αντιπρόεδρος της UAW Σίντι Εστράντα είπε ότι η Stellantis τους απάντησε ότι δεν είχε χρήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων της, ενώ πρόσθεσε με νόημα, ότι η εταιρεία είχε κέρδη ρεκόρ και προχώρησε σε επένδυση δισεκατομμυρίων δολ. σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί να μείνει από μπαταρία η ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων; 

Τον Μάιο, η Stellantis και η Samsung SDI ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν στο πλαίσιο κοινοπραξίας, περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στο Kokomo.

«Αφού διαπραγματευτήκαμε με καλή τη πίστη για δύο ημέρες και παρουσιάσαμε μια προσφορά που πιστεύαμε ότι αντιμετώπιζε τις ανησυχίες του συνδικάτου, είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του UAW να αποχωρήσει», σχολίασε η εταιρεία μετά τη στάση των εργαζόμενων και του συνδικάτου τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή