Με το μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη και της Allianz SE, μετά την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη, με την παρουσία των κ.κ. Oliver Bäte, CEO της Allianz SE και Χρήστου Γεωργακόπουλου, CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εξαγορά δημιούργησε τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρεία στις Γενικές Ασφαλίσεις και την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ασφαλιστικές εταιρείες: Μείωση πάνω από 1 δισ. ευρώ στο ενεργητικό το δεύτερο τρίμηνο

Σε σχετική συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το όραμα της νέας εταιρείας καθώς και τα πλεονεκτήματα που θα φέρει το νέο σχήμα για την επόμενη ημέρα. Στις ομιλίες τους, ο κ. Bäte και ο κ. Γεωργακόπουλος, ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών για το ανθρώπινο δυναμικό, τα δίκτυα πωλήσεων, τους ασφαλισμένους και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Σημαντικές οι επιπτώσεις στον ασφαλιστικό κλάδο

Δηλώσεις

Στην ομιλία του, ο Oliver Bäte, CEO της Allianz SE δήλωσε: «Στην Allianz, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη. Η νέα εταιρία μας θα είναι η #1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες (P/C), και θα αποτελέσει ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω εδραίωση μας».

Αντίστοιχα, ο CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ALLIANZ SE αποτελεί σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός που θα αλλάξει τα ασφαλιστικά δεδομένα στον κλάδο»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις