Η κλιματική αλλαγή πλήττει σημαντικά τον ασφαλιστικό κλάδο και μόνο το 8% των ασφαλιστικών εταιρειών προετοιμάζεται επαρκώς για τον αντίκτυπό της, ανέφεραν σε έκθεσή τους την Τρίτη οι σύμβουλοι Capgemini και ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός Efma.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι απώλειες από φυσικές καταστροφές, που έχουν ασφαλιστεί,  έχουν αυξηθεί κατά 250% τα τελευταία 30 χρόνια, εξαιτίας των αυξημένων πυρκαγιών και καταιγίδων, που θεωρούνται αποτέλεσμα την κλιματικής αλλαγής, προκαλώντας ακόμη ταχύτερη αύξηση των ασφαλισμένων ζημιών.

Ο κύριος κίνδυνος των ασφαλιστών στο παρελθόν ήταν συνήθως από τυφώνες σε πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Φλόριντα και το Τέξας, δήλωσε στο Reuters ο Seth Rachlin, επικεφαλής του παγκόσμιου ασφαλιστικού κλάδου στην Capgemini.

«Έχουμε δει με τις πλημμύρες στην Ευρώπη και τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, αλλά και με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ότι πλέον έχουμε ένα ευρύτερο γεωγραφικό ζήτημα, που επηρεάζει ένα μεγαλύτερο ποσοστό της γης».

Φωτιές και πλημμύρες

Η Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης επλήγησαν από πλημμύρες τον Ιούλιο του 2021, ενώ έντονες βροχοπτώσεις κατέκλυσαν την ανατολική ακτή της Αυστραλίας νωρίτερα φέτος.

Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές πρωτοστατούν στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών ζητημάτων και ζητημάτων διακυβέρνησης στις ασφαλιστικές αναλήψεις και επενδύσεις και στην εστίαση στην πρόληψη κινδύνων, είπε ο Rachlin.

Σύμφωνα με την έκθεση, ποσοστό μεγαλύτερο του  30% των ασφαλιστών παγκοσμίως περιορίζουν τις επενδύσεις σε μη βιώσιμες εταιρείες και περισσότερο από το 20% περιορίζουν ασφαλιστική κάλυψη σε μη βιώσιμες εταιρείες.

Το 74% των ασφαλιστών που ερωτήθηκαν θεώρησαν ότι η κλιματική αλλαγή δυσκόλεψε την ασφάλιση ορισμένων περιοχών.

Περιοχές όπως η Καλιφόρνια έχουν δει τους ασφαλιστές να αποσύρονται λόγω του αριθμού και της σοβαρότητας των δασικών πυρκαγιών.

Περισσότεροι από 4.900 ασφαλιστικοί πελάτες ερωτήθηκαν σε 16 χώρες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022 για την έκθεση. Η έκθεση βασίστηκε επίσης σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 270 ανώτερα ασφαλιστικά στελέχη σε 27 αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης