Αν αναρωτιέστε σε ποιες πόλεις κυκλοφορούν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι αυτή την περίοδο, η απάντηση είναι σε Νέα Υόρκη, Τόκιο και Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Henley & Partners Group.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μισές από τις δέκα κορυφαίες πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν δείχνουν ότι η Νέα Υόρκη «έχασε» το 12% των κατοίκων της συγκεκριμένης κατηγορίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ενώ η μητροπολιτική περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο είδε το δικό της ποσοστό εκατομμυριούχων να αυξάνεται κατά 4%.

Διαβάστε ακόμα: Πόσα χρήματα αρκούν για να κάνεις τη ζωή των ονείρων σου;

Σημειώνεται ότι η αναφορά της Henley & Partners ορίζει σαν εκατομμυριούχους τα άτομα εκείνα με περιουσιακά στοιχεία αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων ή και περισσότερο.

Πτώση για το Λονδίνο, άνοδος για τον Κόλπο

Το Λονδίνο, το οποίο διατηρεί την τέταρτη θέση, είχε και αυτό μείωση του ποσοστού εκατομμυριούχων κατοίκων κατά 9%. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την New World Wealth, δείχνουν ότι το Ριάντ, πρωτεύουσα του σαουδαραβικού βασιλείου, όπως και η Σαρτζάχ, τρίτη πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ήταν οι πόλεις με την ταχύτερη ανάπτυξη πληθυσμού εκατομμυριούχων, μέχρι αυτή την στιγμή.

Διαβάστε ακόμα: Ο Έλληνας που φιγουράρει στη λίστα των κροίσων της Βρετανίας

Απώλειες για Ρωσία και Κίνα

Παραμένοντας στην περιοχή του Κόλπου, Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι είναι μεταξύ των πόλεων με τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο αριθμό εκατομμυριούχων καθώς τα Εμιράτα ουσιαστικά τους προσελκύουν ακολουθώντας μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και κατασκευής νέων κατοικιών. Η μετανάστευση εύπορων Ρώσων συμβάλλει στη ροή εκατομμυριούχων προς τα ΗΑΕ.

Πεκίνο και Σαγκάη, οι οποίες βρίσκονται στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα της λίστας με τις πιο… εύπορες πόλεις, φαίνεται να έχουν απώλειες καθώς η Henley & Partners προβλέπει ότι η Κίνα θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ροή εκατομμυριούχων φέτος, μετά τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως