Με απώλειες έκλεισαν τελικά σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, πλην του βρετανικού FTSE 100, με την πρωινή προσπάθεια ανάκαμψης να πέφτει στο κενό, κόντρα μάλιστα και στα ισχυρά κέρδη του τραπεζικού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,37%, με τον κλάδο των τραπεζών όμως να κερδίζει 1,6%, μετά και την αναβάθμισή του από την Morgan Stanley. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,07% στις 7.282 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,55% στις 12.956 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,04% στις 6.157 μονάδες.

Με επίπεδο τίτλων, η γερμανική KION Group σημείωσε περαιτέρω πτώση 7,4%, μετά το -25% της Τετάρτης. Η εταιρεία με έδρα τη Φρανκφούρτη προέβλεψε ότι θα είχε ζημιά το τρίτο τρίμηνο λόγω των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και του αυξανόμενου κόστους υλικών και ενέργειας.

«Η αστάθεια επέστρεψε»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Kevin O’Leary εκτιμά ότι η αστάθεια της αγοράς επέστρεψε, αλλά συστήνει στους επενδυτές να αναλάβουν κάποιους κινδύνους για να έχουν υψηλότερες αποδόσεις. «Αν θέλετε να έχετε απόδοση 6% έως 8%, θα πρέπει να βάλετε κάποια χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο», είπε.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις στο μέτωπο των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο ευρωπαϊκό επιχειρείν, με τη γερμανική κυβέρνηση να μελετά το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό της στον εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper SE πάνω από 50%.

Ο μεγάλος ασθενής

Ο μεγάλος ασθενής της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη είναι η Γερμανία και μαζί της και η κυριότερη εταιρεία φυσικού αερίου της χώρας, η Uniper, που τείνει να εξελιχτεί σε σύμβολο του ενεργειακού κραχ. Την εικόνα αυτή ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα οικονομικά της στοιχεία για το πρώτο μισό του έτους που έδειξαν μια κολοσσιαία ζημιά ύψους 12,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές